Business:

Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.
Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en zorgen zij voor zo’n 60.000 rechtstreeks en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (oa. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.
De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een Airport Business District. Om mee te werken aan deze ambitie opent Brussels Airport Company binnen haar afdeling Strategic Planning een nieuwe functie:
STRATEGIC ARCHITECTURAL DESIGN MANAGER – Ervaring met publieke ruimtes, mobility management & passenger experience.

Function and profile:

FUNCTION : Als Strategic Architectural Design Manager garandeer je consistentie en kwaliteit wat betreft het ontwerp van infrastructuur en publieke ruimten op de luchthaven. Lifecycle asset cost, klantbeleving, innovatie, materiaalkeuze, esthetiek en duurzaamheid zijn hierbij KPI’s.  Je bent minder betrokken in het designen zelf, maar je bent wel de gatekeeper tussen externe architecten en onze interne ingenieurs-project manager.  Je maakt de vertaalslag van de Strategische Visie 2040 en corporate strategische initiatieven naar planning principes en design standaarden.  Je draagt bij tot het initiëren, implementeren en aligneren van design management processen, systemen en tools binnen ons bedrijf.  Zowel binnen Brussels Airport als daarbuiten met externe partners (architectenkantoren, studiebureau’s, …), overheden en bedrijven zal je impactvolle samenwerkingen ontwikkelen en verder uitbouwen.  Je treedt op als Business Partner naar ons Management Team en voorziet hen van goed onderbouwde voorstellen, ontwerpen en visualisaties als decision- making support.

PROFILE :  Je beschikt over een Master en je hebt minimum 10 jaar relevante ervaring in architectuur, stedenbouwkundige planning of design management.  Je bent geregistreerd architect.  Je bent tweetalig (Nederlands, Frans) en je beschikt over een vlotte kennis van het Engels.  Je hebt ervaring in planning en ontwerp van complexe infrastructuur en publieke ruimten. Je bent sterk in stakeholdermanagement en hebt reeds een relevant professioneel netwerk opgebouwd. Daarnaast treedt je intern op als coördinator/coach/facilitator binnen Brussels Airport voor alles wat betreft design management.  Je hebt een innovatieve insteek en je weet probleemstellingen effectief door te vertalen naar ontwerpen en concept oplossingen te visualiseren.  Je communiceert op een proactieve manier en creëert een draagvlak intern en extern.  Je stimuleert teamwork om deze samenwerkingsverbanden te initiëren en uit te bouwen.

Offering:

Een sleutelfunctie in de verdere ontwikkeling van het Brussels Airport;
Een job in een uitgesproken dynamische werkomgeving in het Finance&Strategy departement;
Binnen een kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijke vergoeding en extra-legaal package in een
bediende-statuut.

CONTACT:

Stuur uw cv met motivatiebrief naar info@addvalue.eu en vermeld referentie 1911– EJ – Strategic
Architectural Design Manager.
Voor meer informatie, contacteer Erwin Jacquemyns op +32 475 61 21 39 of ej@addvalue.eu (elke
werkdag tussen 08u30 en 21u30 of weekend vanaf 10u00)