Business:

Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.

Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en zorgen zij voor zo’n 60.000 rechtstreekse en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (o.a. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.

De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een Airport Business District. Ter versterking van het department Compliance & Continuity is BAC op zoek naar een  “FIRE SAFETY EXPERT”.

Function and profile:

Samen met de Fire Safety Manager sta je in voor de definitie, implementatie en opvolging van het Fire Safety Management en dit voor alle eigendommen en gebouwen van Brussels Airport Company.
Je bent verantwoordelijk voor het definiëren en uitrollen van diverse plannen, normen en standaards omtrent brandveiligheid, waarbij je, in samenspraak, mee de verschillende vereisten gaat bepalen en fungeert als adviseur naar de directie, senior management en stakeholders.

Je verzorgt de coördinatie en opvolging van verschillende maatregelen en acties in het kader van brandveiligheid.

Je treedt op als “Technisch Fire Safety”-aanspreekpunt voor alle projecten en voor het exploitatiebeheer en je neemt hierin een adviserende & compliance-rol.

Je levert pro-actieve en co-creatieve bijstand aan projectteams om de nodige brandveiligheidsplannen en –procedures te verzekeren en je geeft je al dan niet (verplichtende) goedkeuring hierin.

Je verzekert alignement in de verschillende operationele processen omtrent brandveiligheid.

PROFILE

Je beschikt over een Master Ingenieurswetenschappen of je bent gelijkwaardig door ervaring.

Je hebt bij voorkeur ervaring in een luchtvaartomgeving en je hebt een grondige kennis van brandpreventie, brandveiligheid en audit-technieken.

Je beschikt over een BA4/BA5 en je hebt een certificaat in Fire Safety Engineering.

Je bent sterk analytisch en oplossingsgericht en je kan hierdoor complexe informatie verwerken, maar ook de vertaalslag maken naar een strategische visie.

Je bent een expert die door zijn communicatievaardigheden, overtuigingskracht en diplomatie mensen weet in beweging te brengen en voor een wisselwerking kan zorgen tussen de verschillende betrokken diensten.

Je bent een teamplayer en je hecht veel belang aan informatie-uitwisseling.

Je communiceert vlot in het Nederlands, Engels en Frans.

Offering:

Een job unlike any other, met uitdagingen in een unieke omgeving die volop in beweging is. Een bedrijf dat kansen geeft om door te groeien.
Binnen deze kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijk salarispakket, waaronder een markconform loon, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, wagen, smartphone, bonus, etc.
Het fantastisch uitzicht krijg je er gratis bij.

CONTACT:

Stuur jouw cv met motivatiebrief naar hdg@addvalue.eu en vermeld referentie 1932– HDG – Fire Safety Expert

Voor meer informatie, contacteer Hans De Graef op +32 4758615 45 of hdg@addvalue.eu (elke werkdag tussen 08u30 en 21u00 of op zaterdag vanaf 10u00)