Brussels Airport Company te Brussel

Business:

Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.
Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en ook voor zo’n 60.000 rechtstreeks en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (oa. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.
De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 (https://www.brusselsairport2040.be/nl)
van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een nieuw Airport Business District (gelegen net voór de luchthaventerminal en parkings). Om mee te werken aan deze ambitie opent Brussels Airport Company binnen haar afdeling Strategic Planning een nieuwe functie:
LEIDINGGEVEND & FACILITEREND PROGRAM MANAGER – People manager – Stakeholder manager – ‘roadmapper’ van de BAC Landside projecten.

Function and profile:

Als program manager sta je in voor diverse programma’s en projecten (zoals bijvoorbeeld de verbetering van onze toegankelijkheid en de ontwikkeling van ons Airport Business District, zoals het herdenken van alle flows van taxis, openbaar vervoer, passagiers en werknemers, zoals alle ontwikkelingen van de parkings en parkingsystemen, …).  Je bent dus verantwoordelijk voor de ‘roadmapping’ van deze projecten die in lijn liggen met de ambities van Brussels Airport en de Strategische Visie 2040. Je tekent dus de lijnen uit en zorgt voor de nodige volledigheid en samenhang. Je brengt al de projecten samen in een domein portfolio voor de komende jaren. Je coördineert de programmaprojecten en alle gerelateerde aspecten, zoals de risico’s en issues.  Je coacht en motiveert een team van 3 à 4 (senior) projectmanagers binnen je domein. Samen met hen werk je naar de implementatie toe van de vooropgestelde projectportfolio binnen jouw domein. Je neemt een strategische rol op binnen BAC, dus je werkt niet zelf de projecten en werven uit (dit doet je team van Project Managers).  Je stelt de noodzakelijke richtlijnen en principes binnen je domein op, zodat de projectteams consistent en zelfstandig beslissingen kunnen nemen.  Je bent verantwoordelijk voor de algehele programmamonitoring (planning, budget, scoping, quality management).  Je draagt de standaardmethodologie voor projectmanagement uit binnen Brussels Airport.  Je onderhoudt regelmatige contacten met klanten, om meer inzicht te verwerven in hun behoeften en verwachtingen.  Als program manager maak je deel uit van ons team “Project Management Office” (20 collega’s). Samen met de vijf andere program managers (elk verantwoordelijk voor hun projectdomein), werk je mee aan complexe en transversale projecten binnen onze luchthaven.
PROFILE  Je beschikt over een Masterdiploma en je combineert dit met minstens tien jaar ervaring in programma- en projectmanagement,  Je bent ‘generalist’ en hebt bewezen ervaring in het aansturen van programma’s in een complexe omgeving (vereist conceptueel / strategisch denken).  Je bent een excellente communicator (met het nodige EQ en diplomatie) en baant jezelf moeiteloos een weg tussen alle doelgroepen en interne / externe stakeholders.  Je bent een sterke leider met bewezen ervaring in het doeltreffend managen en enthousiasmeren van teams en stakeholders. Overtuiging en visie uitdragen zijn jouw sterke punten. Je hebt “goesting” om samen met ons te werken aan de realisatie van onze visie 2040.  Je hebt strategisch inzicht en je stippelt graag een richting uit voor je team. Je hebt ervaring in het uitzetten van doelstellingen en scopes voor programma’s en projecten.  Je hebt bewezen ervaring in managementrapportering en het voorzitten van stuurgroepen.  Je beheerst het Nederlands en het Engels uitstekend. Je hebt praktische kennis van de Franse taal.

Offering:

Een sleutelfunctie in de verdere ontwikkeling van het Brussels Airport Company;
Een job in een uitgesproken dynamische werkomgeving in het Finance&Strategy departement;
Binnen een kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijke vergoeding en extra-legaal package in een bediende-statuut.

CONTACT:

Stuur uw cv met motivatiebrief naar info@addvalue.eu en vermeld referentie 1925– EJ – Program Manager. Voor meer informatie, contacteer Erwin Jacquemyns op +32 475 61 21 39 of ej@addvalue.eu (elke werkdag tussen 08u30 en 21u30 of weekend vanaf 10u00).