MOORE CORPORATE FINANCE te Wemmel

Onze klant Moore Corporate Finance (www.moorecf.be) biedt gespecialiseerd financieel, fiscaal en juridisch advies en begeleiding bij fusies en overnames, groeifinanciering en strategisch aandeelhouderschap (kmo overdracht, debt&equity funding, valuation & transaction services, shareholder advisory).
Moore Corporate Finance maakt deel uit van de grotere groep Moore (www.moore.be), de grootste onafhankelijke accounting & consultingdienstverlener in België met meer dan 700 medewerkers. Ontstaan vanuit accounting & audit activiteiten, heeft Moore de voorbije decennia via ‘buy & build’-strategie haar activiteiten significant uitgebreid, en biedt zij diensten aan in Accounting, Audit, Business analytics, CFO interim management, Corporate Finance, Digitale transformatie, Governance & Risk, Strategy & Operations, Taks & Legal, … Moore doet dit zowel nationaal (18 kantoren in de regio Antwerpen – Gent – Brussel – Hasselt) als internationaal via het Moore netwerk (650 kantoren in 106 landen). Op vlak van financiële en fiscale dienstverlening plaatst het bedrijf zich op nummer 10 in de wereldwijde ranking en concurreert het vandaag op vlak van dienstverlening met de ‘big four’. Moore richt zich op Belgische (- niet beursgenoteerde) middelgrote bedrijven, actief in België en wereldwijd, als op de Belgische KMO-markt. De onderneming is financieel gezond, met een representatieve omzet en meer dan gemiddelde Ebit.
Moore Belgium werd gesticht door de familie Verschelden en telt vandaag ong. 70 partners die actief deelnemen aan het bestuur en de dagelijkse werking van de groep. Moore Belgium is enige tijd terug een partnership met investeringsmaatschappij Waterland aangegaan om van een gestage groei naar een versnelde groei te gaan op de accounting & consulting markt.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:

Het M&A Team begeleidt haar klanten in de M&A dossiers en werkt in ¾ van de gevallen hiervoor ‘cross-border’ (vanuit het kantoor te Wemmel, afrit 9 Brusselse Ring) en doet hiervoor zowel een beroep op het advies van de collega-teams binnen Moore Corporate Finance (valuation, transaction services, debt & equity funding, …), de support diensten van Moore België (accounting, taks, legal, …) als op het Moore Global Corporate Finance network.

Als Partner Mid Market M&A Advisory en ben je samen met je team van consultants en managers verantwoordelijk voor de uitvoering van uiteenlopende dossiers, en zal je geleidelijk aan nieuwe dossiers aantrekken. Daarom ben je sterk in:
 Project management; door M&A projecten van A tot Z zelfstandig te begeleiden en als aanspreekpunt voor onze klanten op te treden.
 People management; door je projectteam te sturen en te coachen, door de kwaliteit en het behalen van deadlines onder de aandacht te houden, door waar nodig de andere workstreams (tax, social, legal, …) te coördineren.
 Analytische review; door de kwaliteit doorheen het proces te bewaren, via reviewing en bijsturing van het werk van je team, door analytisch inzicht in cijfers, aandacht voor financiële en business risico’, en door anomalieën te identificeren.
 Communicatie; door de rol van aanspreekpunt bij de klant op te nemen, gesprekken te voeren met de tegenpartijen, de verschillende teams (finance, tax, legal, social…) te coördineren, en door finaal aan de partner van je serviceline te rapporteren.
 Commerciëel management; na een inloopperiode het aantrekken van nieuwe projecten, zowel binnen je eigen netwerk als via het Moore netwerk, door op actieve wijze de globale markt te prospecteren, én door belangrijke strategische contacten te onderhouden zodoende een effectief netwerk uit te kunnen bouwen, zowel op niveau van cliënteel als van expertise.
Je bent eindverantwoordelijke voor je klantenportefeuille.
 Je adviseert en begeleidt cliënten bij de analyse van de optimale financiële structuur voor een gewenste transactie. Deze analyse mondt uit in een advies en een stappenplan voor concrete realisatie.
 Vervolgens adviseer en begeleid je bij de realisatie van dit stappenplan, het voeren van onderhandelingen en de montage van de operatie.
 Je leidt een team van interne en externe experts en waakt over evenwichten, budget, tijdslijn en de vooropgestelde doelstellingen.
 Je zorgt voor een optimale en kwalitatief hoogstaande dienstverlening en je wordt daarin ondersteund door een team van consultants.
 Vanuit je expertise slaag je erin je cliënten die extra dimensie te bieden bij de realisatie van hun strategie.

PROFIEL:

‘KEY PROFILE’ ELEMENTEN:
 Master opleiding (Handelingenieur, TEW, …).
 Relevante ervaring (> 10 jaar) in M&A, financial due diligence, valuations en/of financiële analyse.
 Goed drietalig (NL – F –E).
 Een eigen netwerk en voldoening kunnen halen uit het binnenhalen van nieuwe opdrachten, als mogelijke opstap naar een Partner functie op termijn.

AANBOD:

 Je komt terecht in gemotiveerd team van experten, binnen een bedrijf met een interessant cliënteel en een uitdagende groeimarkt, met vlakke structuur en korte beslissingslijnen, waardoor je rechtstreeks impact hebt op het resultaat van je werk.
 Jouw vergoedingspakket bestaat uit een vaste en een variabele vergoedingscomponent.
 Doorgroeimogelijkheid naar ‘salary partner’ en ‘equity partner’.

MEER INFORMATIE:

Stuur uw CV met motivatiebrief t.a.v. Erwin Jacquemyns naar ej@addvalue.eu met vermelding van de referentie EJ – 2216 – Partner Mid Market Advisory.

Add Value behandelt elke reactie binnen de 48 u en discreet.
Voor meer informatie, contacteer Erwin Jacquemyns op 0475/612 139 (08u30 – 21u00 / week-weekend).