BRUSSELS AIRPORT in ZAVENTEM.

Onze klant, Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.

Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en zorgen zij voor zo’n 60.000 rechtstreekse en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (o.a. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.

De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een Airport Business District. Ter versterking van het departement Compliance & Continuity is BAC op zoek naar een « SECURITY COMPLIANCE MANAGER ».

Function and profile:

Als luchthavenuitbater is het verplicht om in lijn te zijn met de Europese, Nationale en/of Lokale wetgeving inzake de beveiliging van de luchtvaartactiviteiten. Binnen het Security Compliance Team is het de dagdagelijkse verantwoordelijkheid om hier toezicht op te houden.

Als Security Compliance Manager ontwikkel je vanuit de wetgeving een visie en werk je een beleid uit. Je zorgt voor een proactieve benadering van de wetgeving en je zorgt er voor dat de verantwoordelijkheden en verplichtingen gekend zijn en gedragen worden doorheen de organisatie.

Met behulp van een security management-systeem ga je dit beleid organiseren en integreren in nood- en interventieprocedures, risicobeheer, opleiding en bewustzijn en dit met als doel het veiligheidsniveau continu te verbeteren.

Je volgt nauwgezet de bevindingen op die na toezicht door de autoriteiten worden bezorgd en je zorgt er voor dat er verbeteringsacties worden opgezet, gecoördineerd, opgevolgd doorheen de organisatie.

Je weet op een snelle manier te reageren op nieuwe of veranderende wetgeving, met pragmatische analyse en advies en je ontwikkelt een robuust systeem voor het beheer hierrond.

Je waakt over het organisatiebreed security opleidingsprogramma en organiseert samen met het team bewustmakingscampagnes.

Je werkt nauw samen met het operationeel Security-departement en verschillende interne en externe partijen met een rol in de luchthavenbeveiliging.

Je geeft leiding aan een jong en dynamisch team en je laat je adviseren en ondersteunen door elk van hen vanuit hun expertise.

PROFILE

Je beschikt over een Masterdiploma en je hebt minimum 5 jaar ervaring in beveiliging.

Je hebt bij voorkeur kennis van luchthavenprocessen, het luchtvaartsysteem of de luchthavengemeenschap in het algemeen.

Je hebt een ruime kennis en expertise in het werken met management-beheerssystemen en combineert dit met kennis van projectmanagement.

Je bent een systeemdenker wiens sterkte ligt in het samenbrengen van verschillende aspecten en van daaruit een sterk beleid en een visie weet uit te werken.

Je bent een people manager die zijn team weet te enthousiasmeren en uit te dagen om samen naar een gemeenschappelijk doel te werken. Je bent een communicatieve bruggenbouwer die samenwerkingsverbanden weet op te bouwen en te onderhouden. Jouw manier van werken kenmerkt zich door jouw ethiek, deontologie en integriteit.

Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels en je hebt de nodige computervaardigheden.

Offering:

Een job unlike any other, met uitdagingen in een unieke omgeving die volop in beweging is. Een bedrijf dat kansen geeft om door te groeien.
Binnen deze kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijk salarispakket, waaronder een markconform loon, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, wagen, smartphone, bonus, etc.
Het fantastisch uitzicht krijg je er gratis bij.

CONTACT:

Stuur jouw cv met motivatiebrief naar hdg@addvalue.eu en vermeld referentie 1935– HDG – Security Compliance Manager

Voor meer informatie, contacteer Hans De Graef op +32 4758615 45 of hdg@addvalue.eu (elke werkdag tussen 08u30 en 21u00 of op zaterdag vanaf 10u00)