Business:

Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.

Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en zorgen zij voor zo’n 60.000 rechtstreeks en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (oa. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.

De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een Airport Business District. Om mee te werken aan deze ambitie opent Brussels Airport Company binnen haar afdeling Strategic Planning een nieuwe functie:  ACCESSIBILITY MANAGER – Kennis van mobiliteit, stedenbouw, verkeerskunde, transportinfrastructuur

Function and profile:

Je garandeert de toegankelijkheid van Brussels Airport op lange termijn, waarbij de nadruk ligt op de strategische ontwikkeling van een aantrekkelijk multi- en intermodaal vervoersnetwerk op, van en naar de luchthaven.

Je neemt een strategische rol op binnen BAC, dus je bent niet verantwoordelijk voor de concrete uitwerking van projecten en werven, maar vertaalt jouw kennis, ervaring en professionele netwerk inzake trends en technologieën op vlak van mobiliteit, door naar innovatieprojecten, mobiliteitsbeleid, capaciteitsanalyses en infrastructuurconcepten, die toegespitst zijn op de ambities van Brussels Airport en onze Strategische Visie 2040 (bijvoorbeeld, is er een meerwaarde van een HST station op de luchthaven, kunnen ‘hyper loops’ worden uitgewerkt, hoe valt ‘car-sharing’ te rijmen met het huidige parking revenu model, hoe kan de Ringtrambus optimaal aangesloten worden aan de luchthaven, …?).

Samen met de collega’s doorheen de organisatie sta je in voor de visie en capaciteitsplanning van onze landside access infrastructuur.

Samen met de interne stakeholders, externe mobiliteitspartners, overheden en bedrijven op en nabij de luchthaven ga je voor de uitbouw van sterke en impactvolle partnerships.

Je engageert je dagelijks om te streven naar concrete intiatieven op vlak van intermodaliteit en modal shift.

PROFILE

Je beschikt over een Master en je combineert dit met 10 jaar relevante ervaring in mobiliteit gerelateerde planning- en/of een beleidsfunctie.

Je hebt een gedegen kennis van strategische planning van transportinfrastructuur, mobiliteitsbeleid, stedenbouwkunde en verkeerskunde.

Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels.

Je bent sterk in stakeholder management, het uitbouwen van samenwerkingsverbanden en je weet op een gestructureerde manier te communiceren.

Je kan fungeren als moderator om complexe dossiers te concretiseren naar beleid en initiatieven.

Je bent een teamplayer die een breed draagvlak weet te creëren en sterk is in change management.

Je bent een innovator die geëngageerd is om te inspireren en enthousiasmeren, maar ook om concrete resultaten te behalen.

Je houdt van strategisch en conceptueel denken.

Offering:

Een sleutelfunctie in de verdere ontwikkeling van het Brussels Airport Company;
Een job in een uitgesproken dynamische werkomgeving in het Finance&Strategy departement;
Binnen een kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijke vergoeding en extra-legaal package in een bediende-statuut.

CONTACT:

Stuur uw cv met motivatiebrief naar info@addvalue.eu en vermeld referentie 1923– EJ – Accessibility Manager.
Voor meer informatie, contacteer Erwin Jacquemyns op +32 475 61 21 39 of ej@addvalue.eu (elke werkdag tussen 08u30 en 21u30 of weekend vanaf 10u00)