Scheuten Glas te Diest

Onze klant Scheuten, opgericht in 1950, is gespecialiseerd in vlakglas voor de bouwindustrie en ondersteunt zijn klanten met een breed assortiment aan kwalitatief hoogstaande glasproducten en bij het uitvoeren van glas-technische projecten. Vanuit een eigen netwerk aan regionale productiefaciliteiten en vestigingen in Nederland, België en Duitsland levert Scheuten betrouwbaar en snel glasproducten met thermische en geluidsisolatie, brand-, zon- en warmtewering & letsel- en inbraakveiligheid.
Enerzijds richt Scheuten zich op de woning- en utiliteitsbouw. Projectmatig (design, engineering) is men ook buiten Europa actief (o.a. USA, UK, Rusland, Australië en Midden-Oosten).
Sinds maart 2020 maakt Scheuten deel uit van het Zwitserse familiebedrijf Glas Trösch. Door deze acquisitie kijkt het management uit naar nieuwe mogelijkheden en synergiën voor hun klanten.
Om de Belgische markt verder te ontwikkelen, is Scheuten vandaag op zoek naar een gedreven en enthousiaste  ACCOUNT MANAGER

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:

Door een actief accountmanagement en gerichte prospectie zal de accountmanager verantwoordelijk zijn voor het verder ontwikkelen van de omzet in Vlaanderen. Je inventariseert klantwensen, verkoopt, adviseert en geeft technische ondersteuning op basis van jouw deskundigheid en die van je collega’s. Tot jouw taken behoren o.a.:

– Detecteren en prospecteren van potentiële nieuwe projecten en contacten leggen met spelers in de bouw- en glaswereld (algemene aannemers, architecten, verandabouwers, …). Opstellen van een sales- en actieplan, samen met de Verkoopsmanager, dat aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.
– Uitbouwen van lange termijn relaties met bestaande klanten.
– Je verkoopt van je sector- en marktkennis en profileert je als volwaardige en betrouwbare gesprekspartner voor je klanten.
– Inspelen op technische en economische ontwikkelingen.
– Voorbereiden van offertes in samenwerking met de sales support medewerkers en haalbaarheid afstemmen met de productie afdeling.
– Deelname aan diverse sales en marketingactiviteiten (vakbeurzen, seminaries, …).
– …

PROFIEL:

– Je genoot een technische/technisch-commerciële/economische opleiding, of bent gelijkwaardig door ervaring.
– Je beschikt over enkele jaren aantoonbare werkervaring in een technische B2B salespositie binnen de wereld van glas, ramen & deuren, …
– Je hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je bent een geboren relatiebouwer.
– Je bent van nature een daadkrachtig, oplossings- en resultaatgericht persoon.
– Je bent een gedreven persoon en beschikt over een gezonde dosis ondernemerschap.
– Je bent Nederlandstalig.

AANBOD:

Een verantwoordelijke en uitdagende positie binnen een groeiende organisatie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
De mogelijkheid om de Belgische vestiging van Scheuten mee verder uit te bouwen.
Een meer dan competitief salaris aangevuld met diverse extra-legale voordelen (firmawagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, laptop, GSM, …).

MEER INFORMATIE:

Stuur uw CV met motivatiebrief naar info@addvalue.eu met vermelding van de referentie
SVD- 2220 – Account Manager.

Voor meer informatie, contacteer dhr. Stefan Van Dijck op +32 (0)496 05 89 56.