MATERMACO te Gembloux / Zaventem

Business:

Matermaco Group (Gembloux / Zaventem) is een Belgische onderneming met een focus op België en Noord-Afrika. Als invoerder en verdeler van vele topmerken (zwaar) rollend materieel, weet men als geen ander hoe men een merk in de markt kan plaatsen en doen groeien. De expertise van Matermaco ligt voornamelijk in het domein van rollend materieel voor landbouw, park en tuin en industrie. Matermaco verdeelt een brede waaier van merken, en is vooral gekend voor de vertegenwoordiging van Massey Ferguson, Valtra, Fella, Bogballe, Kubota, Vigolo, Mitsubishi Forklift, Ausa, Haulotte, LuiGong, Terex en Mecalac. Zij voorzien uiteraard ook in wisselstukken en accessoires.

Wegens hun groei, is Matermaco Group momenteel op zoek naar een gedreven “BUSINESS DEVELOPER/ACCOUNT MANAGER – ENERGIE” België.

Function and profile:

Je bent mee verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en groei van de tak ‘Energie’ (segment ‘Industry’). De afdeling ‘Energie’ richt zich op volgende productgroepen: Stroomgroepen (Europower), Motoren (Kubota) en Lichtmasten (Trime). Je takenpakket is breed en afwisselend:

 • Je houdt ervan om op zoek te gaan naar nieuwe potentiële klanten en bestaande klantenrelaties te optimaliseren.
 • Je stelt prijsoffertes op en bent erop gericht de beste prijzen, voorwaarden en garanties bij klant te bewerkstelligen , met een zo maximaal mogelijke verkoophoeveelheid tegen een de afgesproken marge (de administratieve opvolging gebeurt in samenwerking met sales administrator).
 • Als productspecialist zorg je voor een ‘up-to-date’ kennis van alle commerciële sterktes en zwaktes van de toewezen producten tov de concurrentie (voorbereiden sales argumentatie).
 • Ondersteuning verlenen bij de organisatie van beurzen en marketing events en het vertegenwoordigen van het merk en de organisatie tijdens professionele events.
 • Relevante commerciële opportuniteiten voor andere producten uitwisselen met de collega’s en leidinggevende.
 • Proactief innovatieve ideeën formuleren ter verbetering van activiteiten, methodes en tools, om de efficiëntie te verbeteren binnen alle niveaus van de organisatie.

Je rapporteert aan de Product Manager Energie.

PROFIEL:

 • Je genoot een hogere technische opleiding (Bachelor/Master) of bent gelijkwaardig door ervaring;
 • Je beschikt over aantoonbare saleservaring binnen een gelijkaardige functie;
 • Talen: Nederlands – Frans – Engels;
 • Entrepreneurial en proactieve persoonlijkheid en uitstekende netwerker;
 • Je bent een vlotte communicator, resultaatsgericht ingesteld en houdt van samenwerken;
 • Klantgericht, onderhandelingsvaardig, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht.

Offering:

Een verantwoordelijke en uitdagende positie bij een onderneming op mensenmaat en met veel ambitie.

Een competitief salaris aangevuld met diverse extra-legale voordelen (firmawagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, …).

CONTACT:

Stuur uw CV met motivatiebrief naar svd@addvalue.eu met vermelding van de referentie

SVD- 1938 – Sales Representative Energie.

Voor meer informatie, contacteer dhr. Stefan Van Dijck op +32 (0)496 05 89 56.