Amadys te Brussel

Business:

Amadys is als marktleider de belangrijkste systeem integrator en leverancier van end-to-end netwerken voor telecom, water, gas en elektriciteit. Klanten van Amadys zijn onder meer de netwerkoperatoren, distributiebedrijven, waterbedrijven, gas- en elektriciteitsmaatschappijen, installateurs, steden en gemeenten.
Amadys biedt haar klanten een one-stop-shop oplossing, aangevuld met diepgaande en specifieke technische expertise.
De Amadys holding is actief in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Denemarken. De groep is in sterke groei en realiseert een omzet van € 210 miljoen en heeft 198 gespecialiseerde en gemotiveerde mensen in dienst.

Function and profile:

Binnen Amadys speel je een sleutelrol om de markbenadering naar een hoger niveau te tillen en ben je eindverantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van de volledige marketing strategie van de groep. Als pragmatisch en resultaat gedreven people manager inspireer en motiveer je de rest van het team door je inzicht, expertise en go-to-market passie.

– Je bent hét aanspreekpunt voor alle marketing activiteiten binnen de groep. Je staat in voor het opstellen en bewaken van een efficiënte & coherente go-to-market strategie & planning.
– Je bent eindverantwoordelijk voor de corporate communicatiestijl naar klanten en leveranciers en neemt de lead in het e-commerce-verhaal (websites/e-commerce platformen, SEA/SEO, social media, events, …)
– Je staat in voor het coördineren en aansturen van de marketeers van de verschillende entiteiten.
– Je zet een systeem op met het oog op het verzamelen van strategische marktinformatie en diepgaande analyse van de (SAP/BI) cijfers. Je detecteert opportuniteiten/trends/risico’s/… (binnen de productassortimenten, klantensegmenten, …) en rapporteert aan de rest van het management team.
– Je hebt een adviserende en ondersteunende rol inzake pricing en marges (opzetten van een eenduidige prijsstructuur).
– Je ondersteunt de sales teams in hun groeiplannen en wat betreft de nodige operationele tools: folders, catalogi, relatiegeschenken, …
– Je beheert het marketing communicatie budget, en zorgt voor de analyse en rapportage over de evolutie en resultaten ervan.
– Je adviseert en motiveert het management in het gebruik van nieuwe tools (CRM, e-commerce, SEA, …)
– Je denkt graag mee, lanceert ideeën en toont leiderschap om deze intern te verkopen binnen de verschillende entiteiten.

PROFIEL:

• Je beschikt over een relevant universitair diploma en hebt meerdere jaren ervaring in een gelijkaardige/marketingstrategische rol.
• Je bent een digital native: digitale communicatie en online marketing kennen voor jou geen geheimen en je volgt de trends hierin nauwgezet op.
• Je bent een echte people manager die oog heeft voor de ontwikkeling van de rest van het team en het uitbouwen van een duurzame structuur.
• Je bent sterk in strategisch denken en bent analytische ingesteld. Je houdt ervan om marketingplannen uit te denken en deze te vertalen naar sterke communicatie.
• Je communiceert en presenteert je ideeën op C-level niveau.
• Je het een vlotte pen, gevoel voor esthetiek, oog voor detail en bent ‘perfectionistisch’ in het werk dat je aflevert.
• Je hebt een hands-on aanpak en weet door je leiderschap alle neuzen in dezelfde richting te zetten.
• Naast het Nederlands heb je een uitstekende kennis van het Engels. Kennis van het Frans is een sterk pluspunt.

Offering:

Een uiterst gevarieerde en uitdagende functie met een grote betrokkenheid binnen een mooie en groeiende organisatie. Ruimte voor groei en ondernemerschap. Veel aandacht voor een gezonde work life balans (flexibele uren, mogelijkheid tot thuiswerk, …) en mogelijkheden voor bijkomende opleidingen, …
Aantrekkelijke financiële voorwaarden in functie van je kennis en ervaring.

CONTACT:

Stuur uw CV met motivatiebrief naar svd@addvalue.eu met vermelding van de referentie
SVD- 2020 – Marketing Manager

Voor meer informatie, contacteer dhr. Stefan Van Dijck op +32 (0)496 05 89 56.