Business:

Brussels Airport is met 25,7 miljoen passagiers in 2018, één van de belangrijkste luchthavens in Europa en verbindt Brussel met 238 bestemmingen wereldwijd.

Met zo’n 1000 collega’s zorgt Brussels Airport Company nv (BAC) voor de ontwikkeling van de luchthaven en zorgen zij voor zo’n 60.000 rechtstreekse en onrechtstreekse banen, wat hen de tweede economische groeipool van België maakt. Het bedrijf is financieel gezond en groeiend. De meerderheid van de aandelen zijn in handen van sterke internationale financiële groepen (o.a. Ontario Teachers’ Pension Fund, Nederlandse Pensioenfonds APG, …) en de Belgische overheid met een 25% van de aandelen.

De core business van BAC is de uitbating van de Nationale Luchthaven met zijn zgn. “gereguleerde assets” (terminals, gebouwen voor de veiligheidsdiensten, parkings, shopping area, horeca, advertentiemeubilair op en rond de luchthaven). Daarnaast echter beschikt BAC over een zeer belangrijk patrimonium van economisch zeer waardevolle gronden en gebouwen voor commerciële en logistieke activiteiten. In de strategische visie 2040 van Brussels Airport is er een duidelijke visie om de luchthaven verder te gaan ontwikkelen naar een volledig geconnecteerd economisch centrum. Brussels Airport is meer dan een luchthaven en wil zich verder ontwikkelen op vlak van passagierstransport, en ook op vlak van Cargo & Logistics, commerciële activiteiten en de ontwikkeling van een Airport Business District. Om mee te werken aan deze ambitie opent Brussels Airport Company binnen haar afdeling Finance & Strategy een nieuwe functie:

PROGRAM MANAGER AIRPORT RELATED SERVICES – STRATEGISCHE ROADMAPPER & PEOPLE MANAGER,
VERANTWOORDELIJK VOOR DE HELE PROGRAMMA MONITORING VAN DE AIRPORT GERELATEERDE DIENSTEN.

Function and profile:

Als program manager werk je mee aan complexe en transversale projecten binnen de luchthaven. Je stuurt een klein team van projectmanagers aan en werkt samen met de andere diensten (bv. business development) rond de strategische visie van de airport gerelateerde diensten.

Je neemt een strategische rol op binnen BAC, dus je bent niet verantwoordelijk voor de concrete uitwerking van projecten, maar vertaalt wel jouw kennis, ervaring en professionele netwerk inzake trends en technologieën naar innovatieprojecten die toegespitst zijn op de ambities van Brussels Airport en de Strategische Visie 2040.

Enkele voorbeelden van deze airport gerelateerde diensten zijn:
• alle processen ivm. ground handling (zowel voor cargo, passagiers, check-in, … )
• alle processen ivm. safety rulings (camerabeelden, drones, …)
• alle processen ivm. accessibility (bv. toepassing van biometrische gegevens, …)

Je tekent de lijnen van de programma’s uit en zorgt voor de volledigheid en samenhang. Je brengt alle projecten samen in een domein portfolio voor de komende jaren. Je coördineert de programma-projecten en alle gerelateerde aspecten, zoals de risico’s en issues.

Samen met de interne stakeholders, externe partners, overheden en bedrijven op en nabij de luchthaven ga je voor de uitbouw van sterke en impactvolle partnerships.

Je stelt de noodzakelijke richtlijnen en principes binnen jouw domein op, zodat de projectteams consistent zelfstandig beslissingen kunnen nemen.

Je bent verantwoordelijk voor de algemene programma-monitoring (planning, budgetten, scoping, quality management).

Je onderhoudt regelmatige contacten met klanten om meer inzicht te verwerven in hun behoeften en verwachtingen.

PROFILE

Je beschikt over een Master en combineert dit met een stevige ervaring als program manager / innovation manager / project manager, bij voorkeur in transversale innovatie- of development-programma’s. Het zetten van milestones en het werken met PMI-methodologie (of gelijkwaardig) zijn voor jou vertrouwd terrein en je hebt bewezen ervaring in het aansturen van programma’s in een complexe omgeving.

Je houdt van strategisch en conceptueel denken en stippelt graag een richting uit.

Je communiceert vlot in het Nederlands, Engels en Frans.

Je bent sterk in stakeholder management, het uitbouwen van samenwerkingsverbanden en je weet op een gestructureerde manier te communiceren, zowel naar de projectmedewerkers die je aanstuurt, als naar het management aan wie je zal rapporteren. Overtuigen en visie uitdragen zijn jouw sterke punten.

Je kan fungeren als moderator om complexe dossiers te concretiseren naar beleid en initiatieven. Brainstormen, creativiteit, veranderingsbereidheid, wendbaarheid, … maar ook prioriteiten stellen en procesverbeteringen, … zitten in je DNA. Je houdt ervan te vertrekken van een wit blad en nieuwe bakens uit te zetten.

Je bent een teamplayer die een breed draagvlak weet te creëren en sterk is in change management.

Je bent een innovator die geëngageerd is om te inspireren en enthousiasmeren, maar ook om concrete resultaten te behalen.

Je hebt goesting om mee te werken aan Brussels Airport van de toekomst.

Offering:

Een sleutelfunctie in de verdere ontwikkeling van het Brussels Airport Company;
Een job in een uitgesproken dynamische werkomgeving in het Finance & Strategy departement;
Binnen een kaderfunctie ontvang je een aantrekkelijke vergoeding en extra-legaal package in een bediende-statuut.

CONTACT:

Stuur jouw cv met motivatiebrief naar et@addvalue.eu en vermeld referentie 1924– ET – PM Airport Related Services.

Voor meer informatie, contacteer Els Temmerman op +32 474 64 35 10 of et@addvalue.eu (elke werkdag tussen 08u30 en 21u00 of op zaterdag vanaf 10u00)